Velkommen til Sejlklubben BUGTEN's hjemmeside


   Gæstesejlere
  Gastseglere  
   Visiting Yachts  
Betaling - Tallyweb   Zahlung - Tallyweb  Payment - Tallyweb  


 


Ekstraordinær generalforsamling i BUGTEN - 

torsdag den 13. oktober kl. 19:00 i klubhuset 


Generalforsamlingen afholdes med ét punkt på dagsordenen: Skal dommerbåden "Clemens" renoveres?BUGTENs ordinære generalforsamling 2022 - onsdag d. 30. marts


Alle dokumenter vedrørende generalforsamlingen kan ses i menuen OM KLUBBEN øverst under Referater m.m. > Referater m.m. fra generalforsamlinger.
(Kræver login som medlem)


 

Nye flydebroer på østsiden af Lystbådehavnen

Præcist som planlagt mødte entreprenørfirmaet Højgaard talstærkt op den 1. november med containere, hegn, gummiged og meget andet materiel - ikke mindst en pram med gravko.

Allerede samme dag var gravkoen i fuld gang gang med at trække de gamle hækpæle op, og i løbet af november måned blev såvel hækpæle som brodække og de bærende konstruktioner fjernet, så der ved starten af december kun var efterladt nogle få pæle til midlertidig fortøjning af flydebroerne.

På billedet ses gravkoen i færd med at fjerne et stykke af en af de gamle træbroer.
 
 Midt i november begyndte sektionerne til de nye flydebroer at dukke op.

I første omgang blev sektionerne sat i vandet og fortøjet langs kajen, men vil i løbet af december blive lagt på plads og de tilhørende pæle rammet ned.

Fartøjsejerne glæder sig til at ligge ved flydebroer fremover.
Efterårsfrokost og standernedhaling - lørdag den 30. oktober 
Som der er blevet tradition for på standernedhalingsdagen, serverede Aktivitetsudvalget som vanligt hjemmelavet efterårsfrokost - denne gang til i alt ca. 60 deltagere.

Bestyrelsen havde ved lejligheden reserveret et særligt "VIP-bord" og inviteret modtagere af henholdsvis 25- og 50-års jubilæumsnåle og deres ledsagere på frokost, hvorunder nålene blev overrakt. 
 
 Præcist kl. 13 lød skuddene fra startkanonen, og standerne på såvel flagmast som signalmast blev halet ned.

Formanden holdt traditionen tro sin tale, hvorefter klubben var vært for en øl eller vand.
Kalø-sejladsen - lørdag den 2. oktober (årets sidste kapsejlads)

I modsætning til de mange gange tidligere, hvor Kalø-sejladsen har været afviklet i hård vind eller kuling, var Aarhus-bugten meget fredelig med lidt gammel, doven sø og næsten ingen vind.
Allerede på skippermødet blev det derfor besluttet at sejle på afkortet bane - dvs. ca. 10 sm kortere end den normale.
Alle både gennemførte dog sejladsen, og deltagerne havde på trods af den svage vind en god sejlads.
 Vindere blev:

1. løb - Folkebåde: Henning Nielsen i "Havfrøknen"

2. løb - blandede:
Nr. 1. Jens Fast i Scankap 99 "Frk. Fast"
Nr. 2: Christian Grejs i Scankap 99 "Nordlys"
Nr. 3: Simon Kjær i Scankap 99 "Beth"

Alle resultater kan ses HER: BUGTENs ordinære generalforsamling 2021 - onsdag d. 29. september

Efter to udsættelser på grund af COVID-19 restriktionerne, første gang til den 26 maj, lykkedes det nu at afholde klubbens ordinære generalforsamling 2021.
Som i 2020 blev generalforsamlingen holdt i Sejlsportscentret med mulighed for spisning til en yderst favorabel pris inden generalforsamlingens start, og ca. 60 medlemmer inkl. bestyrelsen deltog i spisningen.

I selve generalforsamlingen, der forløb fredeligt i god ro og orden, deltog 76 medlemmer.

Alle dokumenter vedrørende generalforsamlingen kan ses i menuen OM KLUBBEN øverst under Referater m.m. > Referater m.m. fra generalforsamlinger.
(Kræver login som medlem)
Kyllinge-sejladsen - lørdag den 25. september

Det gik rask over Aarhus-bugten i god, jævn vestlig vind, da SBA Kyllingesejladsen 2021  blev afviklet. Efter et tæt opløb ved målstregen fandt sejladsen en ny mester med Albin Expressen NixenBixen, ført af Jacob Kragh Knudsen. Andenpladsen og hovedpræmien fra AFI tilfaldt Scan-kap 99´en Beth og skipper Simon Kjær. Frokosten med hyggeligt samvær og grillvarme fiskefrikadeller skænket af Claussens Fiskehandel blev afholdt under åben himmel, hvor også sejladsens præstationspræmier sponseret af VinDanmark blev overrakt.

 
En dejlig ”havtur” med både frisk vind, sol og fart. Flere både benyttede lejligheden til at overnatte ved broen og hygge igennem, for så søndag at sejle tilbage med en vind, der vendte akkurat 180 grader. 
Torsdag-kapsejladserne er slut for i år

Torsdag den 23. september skulle efterårets sidste torsdags-kapsejlads have været afholdt, men på grund af meldinger om kraftig vind med stød af stormstyrke, blev sejladsen aflyst.
På tidspunktet for 1. start målte Sletterhage Fyr middelvind på 18 m/s og stød på 25 m/s.

Overaltvindere for efterårets sejladser blev:
1. start: Bjørn Christiansen i Folkebåden "Nanna"
2. start: Peter Leffers i Comfortina 32 "Xanadu 3"
3. start: Michael Vestergaard i Seascape 24 "Ida"
Grillaften i BUGTEN - tirsdag den 31. august 
 Endnu engang kunne Aktivitetsudvalget invitere til en grill-aften i det mest fantastiske sommervejr - denne gang efter en længere periode med køligt vejr med byger og blæst.

Lidt over 50 medlemmer og ledsagere deltog i arrangementet, og der var en dejlig stemning ved bordene.

Aktivitetsudvalget serverede flanksteak efterfulgt af den obligatoriske frankfurter fra grillen, medens deltagerne selv medbragte tilbehøret.

Atter en skøn aften på den store, dejlige terrasse.

Der var ekstra meget bud efter de frivillige i BUGTEN i 2021!

Foruden BUGTENs egne aktiviteter, som kræver en løbende  indsats af mange frivillige, har der i 2021 været usædvanligt mange stævner, hvor mange af BUGTENs medlemmer deltog som frivillige.  
 Mens mange af de frivillige gjorde en stor indsats med madlavning og servering til de mange frivillige og deltagere, var Clemens på vandet  som dommerbåd med skiftende besætninger af frivillige fra BUGTEN.
  
Mange medlemmer fra BUGTEN har således været særdeles aktive enten på land eller på dommerbåden under i alt følgende seks stævner i 2021:
  • Foiling Days
  • M32-stævne
  • SailGP og SailGP Inspire
  • X-yacht Gold Cup
  • Sailing Week
  • Nordisk mesterskab for F18
 
Grillaften i BUGTEN - onsdag den 16. juni 
 Efter ca. 16 måneder uden de sædvanlige arrangementer kunne Aktivitetsudvalget endeligt invitere til grillaften - oven i købet i det mest fantastiske sommervejr.
I alt deltog 49 medlemmer og ledsagere i arrangementet.
Aktivitetsudvalget serverede svinemørbrad, kalveflanksteak samt den obligatoriske pølse fra grillen, og deltagerne medbragte selv tilbehør efter eget ønske.
En rigtig hyggelig aften, hvor man tydeligt kunne mærke, at deltagerne virkelig nød det sociale samvær efter lang tids nedlukning.Så kom der endelig gang i kapsejladserne! 

Torsdag den 20. maj blev den første af sæsonens i alt 12 torsdags-kapsejladser afviklet med i alt 23 tilmeldte fartøjer fordelt på tre starter.
Der var stor tilfredshed blandt deltagerne, at de nu endelig igen kunne sejle torsdags-sejladser.
Vejret var fint med god vind under sejladsen - dog lidt køligt for maj måned.Standerhejsning på Kongsgårde Bro -

torsdag den 13. maj

Kl. 15:00 lød skuddene fra startkanonen, og såvel Dannebrog som klubstanderen gik til tops.
Jørgen Bæk holdt en kort tale, som traditionen tro blev afsluttet med et trefoldigt hurra for Sejlklubben BUGTEN.
Derefter var klubben vært for grillpølser og en forfriskning, og regnen ventede heldigvis, til pølserne var fortæret.
Der var et strort fremmøde af såvel sejlende som kørende deltagere.

 
Standerhejsning i BUGTEN - lørdag den 24. april

Kun tre dage før standerhejsningen blev forsamlingsforbudet udendørs hævet til 50 personer, og det blev derved muligt at afholde en "normal" standerhejsning.
Ved anvendelse af mikrofon og højttalere kunne tilhørerne holde den fornødne indbyrdes afstand og alligevel høre talerne tydeligt.

Traditionen tro lød skuddene fra startkanonen kl. 15:00, standerne gik til tops på henholdsvis signalmast og flagstang, og formanden holdt den obligatoriske tale.

 
 
Ved en festlig ceremoni, som hører sig til, blev BUGTENs nye klubbåd - en Polaris Drabant 26 - modtaget og navngivet i forlængelse af standerhejsningen.
Mette Rostgaard (klubbådsadministrator) holdt en fin tale, hvori hun redegjorde for valget af navnet til den nye båd.
Båden blev døbt Nilling til ære og minde om Tonny Nilling, der i mange år havde sit bådeværft i Egå og Aarhus Lystbådehavn.
På Tonnys værft blev der bygget flere hundrede Polaris Drabant'er, og i 80'erne sejlede mere end 50 både af denne type på Aarhus Bugten.

Tonny var kendt som en dygtig sejler og en meget dygtig håndværker. Mange på havnen kan fortælle gode historier og anekdoter om Tonny Nilling.

Bestyrelsen har fået tilladelse af Tonnys familie til at bruge navnet.

Jens Wohlert, som også ses på billedet, havde spottet båden til salg i Bogense og foretog dåbshandlingen med den korrekt blandede cocktail bestående af ferskvand tilsat salt og et pænt skvæt gin.

Fotos: Hans Bølcho 
 Har du lyst til at komme ud at sejle uden en stor investering?
 
 Læs om Sejlklubben BUGTENs tur-klubbåd "Fælleskurs" 
HER:                                 Nogle begivenheder i 2020


Standerhejsning i Sejlklubben BUGTEN - lørdag den 25. april

Traditionen tro lød skuddene fra startkanonen kl. 15:00, standerne gik til tops på henholdsvis signalmast og flagstang, og formanden holdt den obligatoriske tale.
Men det var også det eneste, som var normalt.

På grund af smittefaren var medlemmerne blevet bedt om at undlade at flokkes ved klubhuset.
I stedet var de blevet opfordret til at opholde sig i bådene eller hjemme, hvor standerhejsningen kunne følges live på BUGTENs Facebook-side, og hvor 
de kunne synge med på standersangen.
Rigtig mange medlemmer havde da også taget ophold i deres både og sang med, og adskillige både førte festlig flagning over top med signalflagene.
Et flot syn i det smukke forårsvejr.
De i alt 6 medlemmer, som skulle have været fejret for henholdsvis 25 og 50 års jubilæer måtte ligeledes undvære fejringen.
Bestyrelsen vil i stedet gøre standernedhalingen den 31. oktober ekstra festlig i år.

Se standerhejsningen på Facebook HER:
Lyt til standersangen og nyd de flotte video-klip fra lystbådehavnen HER:

Sejlklubben BUGTENs årlige ordinære generalforsamling
Onsdag den 26. februar afholdt BUGTEN sin årlige generalforsamling - denne gang i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.
Det gav betydeligt bedre forhold end klubhuset til de i alt 72 fremmødte, og samtidig gav det mulighed for at tilbyde deltagerne en middag inden generalforsamlingen.
Der blev serveret i alt 55 kuverter.
Generalforsamlingen forløb planmæssigt uden store "sværdslag", men med flere konstruktive debatter.
Alle dokumenter vedrørende generalforsamlingen kan (efter medlems login) ses under:
Om klubben > Referater m.m. > Referater m.m. fra generalforsamlinger.
 

Klubaften - "Væk med huset - ombord i båden" - 19. februar
 Natasja og Christian holdt et interessant foredrag om det spændende forløb fra deres start på sejlerlivet for kun fire år siden i Norsminde Sejlklubs sejlerskole, køb af deres første båd og mindre end et år senere skiftet til en større.
De fortalte om, hvordan de havde udrustet båden til langtur og om deres første langtur gennem svenske kanaler til skærgården på østsiden, til Helsingfors og Talim og tilbage via Bornholm til Aarhus.
Til slut berettede de om deres planer for en tre-årig sejlads til bl.a. Vestindien.

Klubaften - quiz, ost og rødvin - tirsdag den 28. januar

Som det er blevet tradition ca. hvert andet år, holdt Aktivitetsudvalget en hyggeaften med en maritim quiz, hvorefter der blev serveret  rødvin til lækre oste og brød.
De ca. 30 deltagerne blev vilkårligt delt op i 6 hold, som skulle løse 40 spørgsmål, som Aage havde udarbejdet indenfor den maritime verden - dvs. bl.a. navigation, fyrkarakteristikker, maritime fagudtryk, havfugle, fisk og skaller.
Selvom nogle spørgsmål var svære, havde deltagerne en rigtig hyggelig aften i klubhuset.

Gå-bingo i BUGTEN - søndag d. 5. januar

Traditionen tro arrangerede Aktivitetsudvalget gå-bingo den første søndag i januar.
 Vejret var velegnet til lejligheden - mildt og med kun en let vind.
Ca. 60 medlemmer og ledsagere nød traveturen på ca. 5 km  fra Lystbådehavnen til og rundt i Risskov, hvor de kunne afkrydse de medbragte bingo-plader.
 Efter turen blev der som vanligt serveret varm chokolade og hjemmebagte boller i klubhuset, og vinderne af bingospillet blev fundet.

Nytårstaffel i BUGTEN - fredag d. 3. januar

Bestyrelsen holdt fast i traditionen og havde inviteret ca. 70 frivillige til nytårstaffel, hvor de for en gangs skyld kunne slappe af og nyde at blive vartet op af bestyrelsesmedlemmerne.
 Der blev serveret en lækker middag, og under middagen blev der vanen tro sunget en sang skrevet til lejligheden af Aage. Desuden leverede Jeanette og Morten et dejligt indslag med sang og musik.
Under middagen spillede Erik dæmpet musik på sit keyboard og senere spillede han sammen med Morten op til dans.
Endnu engang en rigtig dejlig aften i klubhuset.

 

 
Nogle begivenheder i 2019
 


Sejlklubberne har bygget nyt mastehus til fælles brug 

Mange medlemmer fra Aarhus Sejlklub og især fra Sejlklubben BUGTEN har i løbet af oktober brugt mange dage på at bygge et nyt mastehus - lige fra opmåling og støbning af punktfundamenter til lægning af tag, motering af tagrender og påsætning af beskyttelsestræ på bærearmene.

Lørdag den 26. oktober var huset så færdigt, at det kunne tages i brug til vinterens opbevaring af master - kun nogle få meter tagrende manglede.


 

"Ansigtsløftning" på Kongsgårde! 
 
I slutningen af juni fik huset i Kongsgårde en omfattende ansigtsløftning:
I løbet af vinteren havde ejeren Jens Olsen lagt nyt ståltag, og de flittige medlemmer af Kongsgårde-lauget har siden afrenset vægge og gavle samt sidebygning med specialvæske.
Den 20. juni var vejret flot, murene var tørre, så laugets medlemmer afsluttede projektet ved at male vægge og gavle samt vindskeder, stern og døre.
Et smukt syn! 

Kommende arrangementer:
Kalø-sejlads -
lørdag den 1. oktober
Ekstraordinær GF -
torsdag den 13. oktober
Se mere under Events

Sekretariat og træffetid for et bestyrelsesmedlem:
Kl. 16-17  før hvert
bestyrelsesmøde.

Næste bestyrelsesmøde:
Mandag d. 24. oktober

Næste arbejdsdag:
Torsdag d. 6. oktober

Sejlklubben
BUGTEN